Wat is online studiecoaching?

Studiecoach-online is er speciaal voor studenten die een 'studiedip' hebben. Dat kan natuurlijk veel oorzaken hebben, zoals bijvoorbeeld een verkeerde studiekeuze, problemen met zelfstudie, (psycho)sociale of financiële problemen. Veel andere aanbieders geven online huiswerk trainingen of cursussen, maar Studiecoach-online biedt persoonlijke begeleiding door een professionele coach. Je volgt dus geen standaard programma, maar je krijgt coaching die helemaal van toepassing is op jouw situatie om uit je studiedip te komen en alsnog een succes te maken van je studietijd. 

Er is vaak contact, bijvoorbeeld twee of drie keer per week en je kunt communiceren op een moment dat het jou uitkomt. Dat kan tijdens het studeren of wanneer dan ook. De communicatie verloopt via e-mail en sms binnen een beveiligde werkomgeving. De voordelen zijn dat je tijd- en plaatsonafhankelijk met jouw eigen leerproces aan de slag kunt. Door het intensieve contact worden doelen in stukjes opgehakt en daardoor ook makkelijker haalbaar gemaakt. Ook zul je merken dat je daardoor zelf intensiever bezig gaat met jouw coach doelen.

Deze vorm van coaching is relatief nieuw en is ontwikkeld door onderzoekers aan de Universiteit van Tilburg. Uit recent onderzoek blijkt dat de methode zeer effectief is.

Een Studiecoach-online traject duurt 1 tot 3 maanden (met twee tot drie berichten per week) en verloopt via een aantal gangbare stappen:

1. Intake: kennismaking (telefonisch of via mail)

2. Analyse: verkennen van jouw situatie en vragen, stellen van doelen voor het traject

3. Internaliseren: aan de slag met je doelen

4. Verankeren: evalueren en onderhoudStudiecoach-online gebruikt in coachtrajecten zelf géén Skype, Twitter, Whatsapp of Telegram. Ook maken we géén gebruik van e-mailverkeer via 'gewone' e-mail. Op die manier borgen we privacy- en vertrouwelijkheid. Online coaching is niet 'makkelijker' dan traditionele coaching. Wel is online coaching sneller en frequenter. En daarmee vaak zelfs intensiever.